Over ons

Bij osteopathie Piekema bent u aan het juiste adres voor een check van uw totale gezondheid. Binnen de behandelingen wordt gebruikgemaakt van manuele- en osteopatische technieken, gecombineerd met orthomoleculaire inzichten en adviezen. Kortom, osteopathie Piekema zorgt voor een complete aanpak van uw gezondheid, met resultaat.

N

Osteopatie op drie locaties

Met praktijken in Den Bosch, Vlijmen en Drunen is er altijd een parktijk van Piekema bij u in de buurt.

N

Zorgkaart waardering: 9.7

Onze klanten waarderen ons met een gemiddeld cijfer van 9.7. 

N

Ervaren osteopaten

Onze osteopaten hebben ruime ervaring in het behandelen van diverse klachten. Eerst als fysio- of manueel therapeut en later als osteopaat.

N

Binnen 4 behandelingen resultaat

We maken geen patiënt van u, we zorgen juist dat uw gezondheid binnen korte verbetert!

N

Uit aanvullende verzekering

Behandelingen wordt vergoed uit uw aanvullende verzekering.

N

NOF gecertificeerd

Onze osteopaten zijn gecertificeerd en geregistreerd. Hierdoor is de kwaliteit van de behandelingen gewaarborgd.

Onze osteopAten

Onze osteopaten hebben ruime ervaring met diverse doelgroepen en klachtenbeelden. Bovendien zijn ze goed gekwalificeerd, volgen diverse nascholingen en zijn lid van de beroepsverenigingen. Hierdoor wordt de kwaliteit van uw behandeling gewaarborgd en vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Tom Piekema

Praktijkeigenaar / Osteopaat

“Door het samenbrengen van de opleidingen die ik in de afgelopen jaren gedaan heb, is mijn eigen visie op gezondheid en behandeling ervan ontstaan. Door middel van manuele technieken is het mogelijk om langdurige blokkades uit het lichaam weg te halen. Gecombineerd met een aanpak van voeding, lifestyle, eventueel voedingssupplementen of kruiden ontstaat een totaal plaatje om gezondheid te bevorderen en klachten te voorkomen.”

Loopbaan & visie

Vanuit de interesse die ik voor sport en gezondheid had, ben ik de opleiding fysiotherapie in Eindhoven gaan doen. Toen ik als fysiotherapeut begon te werken,  lag mijn interesse ook op het gebied van sport en hoe het lichaam tijdens inspanning functioneert. Vanuit die interesse ben ik me door zelfstudie verder gaan verdiepen in de inspanningsfysiologie. Parallel hieraan heb ik de opleiding orthopedisch manuele therapie gevolgd. Deze opleiding heeft me veel gebracht ten aanzien van goed lichamelijk onderzoek doen en het manueel behandelen van gewrichten en de wervelkolom. 

In de jaren die volgden liep ik tegen beperkingen aan wat betreft behandelen en trainen van sporters en andere patiënten. Ik begon me af te vragen waarom de ene patiënt wel goed op die training of behandeling reageerde en de ander juist averechts. Gaandeweg kwam ik erachter dat juist het patroon waar mensen in leven, verantwoordelijk is voor het ontstaan en onderhouden van veel klachten. Voeding, stress, te weinig beweging, slechte nachtrust het werkt allemaal door op het lichaam, wat gaandeweg mankementen gaat vertonen.

Via een collega kwam ik aanraking met orthomoleculaire geneeskunde. Dit is een natuurgeneeskunde die kijkt naar het ´chemisch´ functioneren van de mens en hoe voeding en lifestyle hier invloed op hebben. De opleiding tot orthomoleculair therapeut heeft me anders naar gezondheid leren kijken. Vanuit een klacht georiënteerde aanpak, meer naar het grote geheel leren kijken. Op die manier kunnen klachten vaak voorkomen worden. 

Binnen de opleiding osteopathie aan de International Academy for Osteopathy, komt deze visie helemaal tot zijn recht. Met osteopathie was ik in staat om het functioneren van bepaalde lichaamssystemen (spijsvertering, stress, hormonen, etc) met manuele technieken nog verder te stimuleren. 

Opleiding

1998-2002          Opleiding Fysiotherapie Fontys Eindhoven

2003-2006         Opleiding Orthopedische Geneeskunde aan Hogeschool Utrecht

2008-2009         Opleiding Orthomoleculaire Geneeskunde aan de Natura Foundation

2010-2015          Opleiding tot Osteopaat aan de International Academy for Osteopathy te Gent

2016-2017          Opleiding kinderosteopathie aan Panta Rhei te Gilze Rijen (1e jaar)

2019-2020         Opleiding Geintegreerde Technieken volgens Frank de Bakker (deel 1, 2 en 3)

Korte cursussen t.a.v. gewrichtsklachten en revalidatie

Verdiepingscursussen t.a.v. orthomoleculaire geneeswijzen

Werkervaring

2002-2011          Fitness- en gezondheidscentrum Action te Velddriel

2011-2012          DBZ fysio te Den Bosch

2012-2013          Fysiotherapie de Dommel te Boxtel

2013-2015          Fysio 4 Den Bosch te Den Bosch

2012-2015          Praktijk Piekema te Vlijmen

2015                    Start Osteopathie Piekema

Persoonlijk

In de jaren is studeren een hobby en een passie van me geworden. Hoe meer je leert, des te meer onbeantwoorde vragen er ontstaan. Dit maakt me nieuwsgierig en daagt me uit om meer en meer te weten te komen. In mijn vrije tijd ben ik vaak bezig met sporten. De ene periode is dat hardlopen, de andere trekt basketbal me wat meer, weer een andere periode kan dat boksen of bootcamp zijn. In 2020 verwachten mijn vriendin en ik ons 3e kindje. Naast onze dochter uit 2015 en onze zoon uit 2016 komt er rondom juli 2020 een dochter bij om ons gezin compleet te maken.

Deze moeder is erg blij met de vakkundigheid van Tom Piekema

“Wij zijn met ons pas geboren dochtertje bij Tom geweest, dit vanwege darmkrampjes. De behandeling heeft goed geholpen en na een duidelijke uitleg wisten waar we aan toe waren. Daarbij zag Tom bij het eerste onderzoek dat er iets met een heup niet helemaal goed was, bij verder onderzoek bleek ze een heupdysplasie te hebben. Dus wij zijn erg te spreken over de praktijk en de vakkundigheid.”

Rick voelt zich fitter en heeft minder last van klachten

“Ik kwam bij Tom toen ik last had van mijn rug. In het verleden had ik al een hernia operatie ondergaan. Naast mijn rug waren er nog andere klachten als vermoeidheid en hoofdpijn aanwezig. Tom is stap voor stap gaan behandelen en mijn rugklachten werden minder. Door aanpassing van mijn voeding en meer beweging werden mijn andere klachten ook minder. Na 3 maanden voelde ik me fitter en waren mijn klachten voor 95% weg! Ik zie Tom nu eens in de 2-3 maanden als onderhoud. Ik voel me hier erg goed en fit bij.”

Lisa is van haar buikpijn af

“Mijn huisarts verwees me na overleg door naar Tom. Ik liep al ruim 3 jaar met buikpijn rond en in het ziekenhuis konden ze me niet verder helpen. Ik kreeg de diagnose `spastische darm`. Ik had zelf al een keer geprobeerd om melkproducten te laten staan. Dat gaf wel iets verbetering maar echt weg was het nooit. Met gezonde scepsis heb ik een afspraak gemaakt. Tom heeft me in het eerste gesprek alles gevraagd over mijn gezondheid en me lichamelijk onderzocht. Hij kwam tot de conclusie dat het litteken van mijn blinde darm operatie flink wat spanning gaf op de rest van mijn darmen. Daarnaast was het gebied van mijn lever en galblaas gespannen. Na 2 behandelingen was er wel wat verbetering van mijn klachten maar nog niet `je van het`. Ik moest mijn voeding gedurende een week opschrijven om te kijken of daar mogelijk een relatie naar mijn darmen lag. Ik kreeg het advies om graanproducten en brood te minderen. Dit was een schot in de roos! Na twee weken werd mijn buik veel rustiger, minder opgeblazen en minder krampend gevoel. Waarschijnlijk heb ik een gluten intolerantie die mijn darmen irriteren. Ik ben erg tevreden over de benadering van Tom. Hij bekijkt je hele gezondheid en luistert goed. Hij legt je duidelijk uit wat er aan de hand is en hoe hij het gaat behandelen.”

Wil zijn nekklachten zijn sterk afgenomen

“Tom is een fijne behandelaar. Hij legt je erg goed uit wat er aan de hand is met je lijf, soms lijkt het wel anatomie les! Mijn nekklachten zijn na zijn behandelingen erg verbeterd. Ik had al ruime tijd manuele therapie, wat de klachten iedere keer maar kort verlichte. De oorzaak van mijn klachten kwam volgens Tom uit mijn maag, die zou aan mijn nek trekken. Na 5 behandelingen waren mijn klachten voor 90% weg en bleven ook weg. Ik heb een drukke baan, waarbij 60 uur in de week geen uitzondering is. Ik zit veel achter de PC te werken en mijn nek wordt dan nog wel eens wat stram, om dit niet erger te laten worden zie ik Tom om de 6 tot 8 weken. Op deze manier denk ik dat een goede balans gevonden heb.”

Manon heeft veel minder last van jeuk

“Na een uitgebreid onderzoek door de dermatoloog kwam deze tot de conclusie dat ik een kobalt-allergie heb. Nu valt daar vrij weinig tegen te doen, anders dan symptoombestrijding in de vorm van anti-histamine medicatie op het moment dat ik jeuk krijg. Tot ik bij Tom terecht kwam. Tom bekeek mijn algehele gezondheid en kwam met het advies om een ontgiftingskuur te doen en probiotica te gaan slikken. Sinds dit advies doe ik twee maal per jaar een “sappenkuur” waarbij mijn hele binnenkant schoon wordt gemaakt door de groenten- en fruitsapjes. Met resultaat: bijna nooit meer jeuk!”

Meer weten over ons?
Neem contact met ons op

Heeft u vragen over ons? Bent u nieuwsgierig wat onze osteopaten voor uw gezondheid kunnen betekenen? Vul onderstaand formulier in, we nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.

Of plan hier direct een afspraak in

Via onderstaande button kunt u direct een behandeling in onze agenda boeken.