Onze werkwijze

Er wordt binnen uw behandeling gebruik gemaakt van manuele en osteopathische technieken. Een behandeling duurt gemiddeld 45 minuten, waarin u dus ook écht onder handen wordt genomen. Deze behandeling gecombineerd met orthomoleculaire adviezen resulteren in een complete aanpak met resultaat. De meeste klachten zijn binnen vier behandelingen sterk verbeterd.

Wanneer uw behandeling start bij Osteopathie Piekema, werken wij volgens een vast stappenplan om u zo snel mogelijk van uw klachten af te helpen. 

Uw behandeling in drie stappen

Stap 1: Intakeformulier & Gesprek

Ieder behandeltraject begint met het in kaart brengen van uw probleem en hulpvraag middels een online-intakeformulier. Daarna volgt uw eerste afspraak, het intakegesprek. Naast het inventariseren van uw klacht is het belangrijk om uw totale gezondheid in kaart te brengen. Dit om te bekijken of er andere klachten zijn die in verband staan met uw huidige klacht.

Ook uw ziektegeschiedenis is belangrijk, dit omdat oude blessures of ontstekingen voor blokkades en bewegingsbeperking zorgen en jaren later ergens anders klachten kunnen geven. Na het intake gesprek wordt bepaald of het veilig is om u osteopatisch te gaan onderzoeken en behandelen. Mocht daar twijfel over bestaan wordt in overleg de huisarts geconsulteerd.

Stap 2: Lichamelijk onderzoek

Het lichamelijk onderzoek heeft tot doel om twee zaken duidelijk te krijgen: welk weefsel geeft u de klachten en waarom geeft het u deze klachten? Om dit helder te krijgen wordt een systematisch onderzoek van het gehele lichaam verricht.

Binnen de osteopathie wordt er alleen manueel onderzoek verricht, er wordt geen gebruik gemaakt van apparaten. Om het lichaam goed te kunnen onderzoeken is het nodig om de bovenkleding in zijn geheel uit te doen, u bent hierbij dus in uw ondergoed. Ook bij klachten in de nek wordt er bijvoorbeeld naar de beweeglijkheid van uw heupen gekeken. Na het volledige onderzoek wordt u uitgelegd wat uw klacht is, waar de primaire oorzaak ligt en hoe dit behandeld gaat worden.

Stap 3: Behandeling

Een behandeling duurt maximaal 45 minuten. Met de behandeling worden bewegingsbeperkingen in de verschillende weefsels zoveel mogelijk opgeheven. Dit zorgt voor betere functie en doorbloeding van de behandelde weefsels maar verbeterd ook de totale circulatie van bloed en lymfe.

Over het algemeen worden vrij zachte manuele behandeltechnieken gebruikt. Door de toename van de circulatie in het behandelde gebied en in zijn totaliteit, kan het lichaam nu met herstel aan de slag. Voor dit herstel heeft het lichaam tijd nodig, daarom zijn de behandeling wat verder van elkaar gespreid. Vaak om de 2 tot 3 weken. Binnen 4 behandelingen zijn de meeste klachten sterk verbeterd.

Pak de oorzaak van uw klachten aan

Plan direct uw afspraak in op een van onze drie locaties.

Deze moeder is erg blij met de vakkundigheid van Tom Piekema

“Wij zijn met ons pas geboren dochtertje bij Tom geweest, dit vanwege darmkrampjes. De behandeling heeft goed geholpen en na een duidelijke uitleg wisten waar we aan toe waren. Daarbij zag Tom bij het eerste onderzoek dat er iets met een heup niet helemaal goed was, bij verder onderzoek bleek ze een heupdysplasie te hebben. Dus wij zijn erg te spreken over de praktijk en de vakkundigheid.”

Rick voelt zich fitter en heeft minder last van klachten

“Ik kwam bij Tom toen ik last had van mijn rug. In het verleden had ik al een hernia operatie ondergaan. Naast mijn rug waren er nog andere klachten als vermoeidheid en hoofdpijn aanwezig. Tom is stap voor stap gaan behandelen en mijn rugklachten werden minder. Door aanpassing van mijn voeding en meer beweging werden mijn andere klachten ook minder. Na 3 maanden voelde ik me fitter en waren mijn klachten voor 95% weg! Ik zie Tom nu eens in de 2-3 maanden als onderhoud. Ik voel me hier erg goed en fit bij.”

Lisa is van haar buikpijn af

“Mijn huisarts verwees me na overleg door naar Tom. Ik liep al ruim 3 jaar met buikpijn rond en in het ziekenhuis konden ze me niet verder helpen. Ik kreeg de diagnose `spastische darm`. Ik had zelf al een keer geprobeerd om melkproducten te laten staan. Dat gaf wel iets verbetering maar echt weg was het nooit. Met gezonde scepsis heb ik een afspraak gemaakt. Tom heeft me in het eerste gesprek alles gevraagd over mijn gezondheid en me lichamelijk onderzocht. Hij kwam tot de conclusie dat het litteken van mijn blinde darm operatie flink wat spanning gaf op de rest van mijn darmen. Daarnaast was het gebied van mijn lever en galblaas gespannen. Na 2 behandelingen was er wel wat verbetering van mijn klachten maar nog niet `je van het`. Ik moest mijn voeding gedurende een week opschrijven om te kijken of daar mogelijk een relatie naar mijn darmen lag. Ik kreeg het advies om graanproducten en brood te minderen. Dit was een schot in de roos! Na twee weken werd mijn buik veel rustiger, minder opgeblazen en minder krampend gevoel. Waarschijnlijk heb ik een gluten intolerantie die mijn darmen irriteren. Ik ben erg tevreden over de benadering van Tom. Hij bekijkt je hele gezondheid en luistert goed. Hij legt je duidelijk uit wat er aan de hand is en hoe hij het gaat behandelen.”

Wil zijn nekklachten zijn sterk afgenomen

“Tom is een fijne behandelaar. Hij legt je erg goed uit wat er aan de hand is met je lijf, soms lijkt het wel anatomie les! Mijn nekklachten zijn na zijn behandelingen erg verbeterd. Ik had al ruime tijd manuele therapie, wat de klachten iedere keer maar kort verlichte. De oorzaak van mijn klachten kwam volgens Tom uit mijn maag, die zou aan mijn nek trekken. Na 5 behandelingen waren mijn klachten voor 90% weg en bleven ook weg. Ik heb een drukke baan, waarbij 60 uur in de week geen uitzondering is. Ik zit veel achter de PC te werken en mijn nek wordt dan nog wel eens wat stram, om dit niet erger te laten worden zie ik Tom om de 6 tot 8 weken. Op deze manier denk ik dat een goede balans gevonden heb.”

Manon heeft veel minder last van jeuk

“Na een uitgebreid onderzoek door de dermatoloog kwam deze tot de conclusie dat ik een kobalt-allergie heb. Nu valt daar vrij weinig tegen te doen, anders dan symptoombestrijding in de vorm van anti-histamine medicatie op het moment dat ik jeuk krijg. Tot ik bij Tom terecht kwam. Tom bekeek mijn algehele gezondheid en kwam met het advies om een ontgiftingskuur te doen en probiotica te gaan slikken. Sinds dit advies doe ik twee maal per jaar een “sappenkuur” waarbij mijn hele binnenkant schoon wordt gemaakt door de groenten- en fruitsapjes. Met resultaat: bijna nooit meer jeuk!”

Vragen over onze werkwijze?
Neem contact met ons op

We hechten veel waarde aan duidelijkheid. Ook over onze werkwijze. Heeft u vragen over onze methode? Vul onderstaand formulier in, we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Of plan hier direct een afspraak in

Via onderstaande button kunt u direct een behandeling in onze agenda boeken.