Werkwijze

Bij Osteopathie Piekema bent u aan het juiste adres voor uw gezondheid.
Om deze volledig in kaart te brengen bestaat onze werkwijze uit de drie onderstaande stappen.

Stap 1: Intakeformulier- en gesprek

Ieder behandeltraject begint met het in kaart brengen van uw probleem en hulpvraag middels een online-intakeformulier en kennismakingsgesprek. Naast het inventariseren van uw klacht is het belangrijk om uw totale gezondheid in kaart te brengen. Dit om te bekijken of er andere klachten zijn die in verband staan met uw huidige klacht.

Ook uw ziektegeschiedenis is belangrijk, dit omdat oude blessures of ontstekingen voor blokkades en bewegingsbeperking zorgen en jaren later ergens anders klachten kunnen geven. Na het intake gesprek wordt bepaald of het veilig is om u osteopatisch te gaan onderzoeken en behandelen. Mocht daar twijfel over bestaan wordt in overleg de huisarts geconsulteerd.

Stap 2: LICHAMELIJK ONDERZOEK

Het lichamelijk onderzoek heeft tot doel om twee zaken duidelijk te krijgen: welk weefsel geeft u de klachten en waarom geeft het u deze klachten? Om dit helder te krijgen wordt een systematisch onderzoek van het gehele lichaam verricht.

Binnen de osteopathie wordt er alleen manueel onderzoek verricht, er wordt geen gebruik gemaakt van apparaten. Om het lichaam goed te kunnen onderzoeken is het nodig om de bovenkleding in zijn geheel uit te doen, u bent hierbij dus in uw ondergoed. Ook bij klachten in de nek wordt er bijvoorbeeld naar de beweeglijkheid van uw heupen gekeken. Na het volledige onderzoek wordt u uitgelegd wat uw klacht is, waar de primaire oorzaak ligt en hoe dit behandeld gaat worden.

Stap 3: BEHANDELING

Een behandeling duurt ongeveer 45-50 minuten. Met de behandeling worden bewegingsbeperkingen in de verschillende weefsels zoveel mogelijk opgeheven. Dit zorgt voor betere functie en doorbloeding van de behandelde weefsels maar verbeterd ook de totale circulatie van bloed en lymfe.

Over het algemeen worden vrij zachte manuele behandeltechnieken gebruikt. Door de toename van de circulatie in het behandelde gebied en in zijn totaliteit, kan het lichaam nu met herstel aan de slag. Voor dit herstel heeft het lichaam tijd nodig, daarom zijn de behandeling wat verder van elkaar gespreid. Vaak om de 2 tot 3 weken. Binnen 4 behandelingen zijn de meeste klachten verholpen.

MEER INFORMATIE

INFORMATIE OVER ONS

INFORMATIE OVER DE TARIEVEN

PLAN ZELF ONLINE UW AFSPRAAK IN