Over ons

Bij Osteopathie Piekema bent u aan het juiste adres voor een check van uw totale gezondheid. Binnen de behandelingen wordt gebruikgemaakt van manuele- en osteopatische technieken, gecombineerd met orthomoleculaire inzichten en adviezen. Kortom, Osteopathie Piekema zorgt voor een complete aanpak van uw gezondheid, met resultaat.

Osteopathie Piekema heeft drie vestigingen: een binnen gezondheidscentrum “de Statie” in Vlijmen, een binnen “MRI Centrum” in Den Bosch en de derde is onderdeel van DVPO, deze ruimte bevindt zich binnen “Fysiocompany” in Drunen. Omdat al praktijkruimten gevestigd zijn in een paramedisch zorgcentrum, is samenwerking met overige disciplines, zoals o.a. huisartsen, fysiotherapie, logopedie, psychologie en diëtiste goed mogelijk.

We zijn geregistreerd bij de Nederlandse Osteopathie Federatie (NOF). Onze osteopaat – Tom Piekema – is opgeleid om zowel baby’s en kinderen als volwassenen te behandelen.

Lees ook onze algemene voorwaarden.

Praktijk Vlijmen
Gezondheidscentrum De Statie

Praktijk Den Bosch
MRI Centrum Den Bosch

Praktijk Drunen
Fysiocompany Drunen (DVPO)

TOM PIEKEMA - OSTEOPAAT

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPiekema, T. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Vanuit de interesse die ik voor sport en gezondheid had, ben ik de opleiding fysiotherapie in Eindhoven gaan doen. Toen ik als fysiotherapeut begon te werken,  lag mijn interesse ook op het gebied van sport en hoe het lichaam tijdens inspanning functioneert. Vanuit die interesse ben ik me door zelfstudie verder gaan verdiepen in de inspanningsfysiologie. Parallel hieraan heb ik de opleiding orthopedisch manuele therapie gevolgd. Deze opleiding heeft me veel gebracht ten aanzien van goed lichamelijk onderzoek doen en het manueel behandelen van gewrichten en de wervelkolom. 

In de jaren die volgden liep ik tegen beperkingen aan wat betreft behandelen en trainen van sporters en andere patiënten.  Ik begon me af te vragen waarom de ene patiënt wel goed op die training of behandeling reageerde en de ander juist averechts. Gaandeweg kwam ik erachter dat juist het patroon waar mensen in leven, verantwoordelijk is voor het ontstaan en onderhouden van veel klachten. Voeding, stress, te weinig beweging, slechte nachtrust het werkt allemaal door op het lichaam, wat gaandeweg mankementen gaat vertonen.

Via een collega kwam ik aanraking met orthomoleculaire geneeskunde. Dit is een natuurgeneeskunde die kijkt naar het ´chemisch´ functioneren van de mens en hoe voeding en lifestyle hier invloed op hebben. De opleiding tot orthomoleculair therapeut heeft me anders naar gezondheid leren kijken. Vanuit een klacht georiënteerde aanpak, meer naar het grote geheel leren kijken. Op die manier kunnen klachten vaak voorkomen worden. 

Binnen de opleiding osteopathie aan de International Academy for Osteopathy, komt deze visie helemaal tot zijn recht. Met osteopathie was ik in staat om het functioneren van bepaalde lichaamssystemen (spijsvertering, stress, hormonen, etc) met manuele technieken nog verder te stimuleren. 

Door het samenbrengen van de opleidingen die ik in de afgelopen jaren gedaan heb, is mijn eigen visie op gezondheid en behandeling ervan ontstaan. Door middel van manuele technieken is het mogelijk om langdurige blokkades uit het lichaam weg te halen. Gecombineerd met een aanpak van voeding, lifestyle, eventueel voedingssupplementen of kruiden ontstaat een totaal plaatje om gezondheid te bevorderen en klachten te voorkomen.

In de jaren is studeren een hobby en een passie van me geworden. Hoe meer je leert, des te meer onbeantwoorde vragen er ontstaan. Dit maakt me nieuwsgierig en daagt me uit om meer en meer te weten te komen. In mijn vrije tijd ben ik vaak bezig met sporten. De ene periode is dat hardlopen, de andere trekt basketbal me wat meer, weer een andere periode kan dat boksen of bootcamp zijn. In 2015 zijn mijn vriendin en ik ouders geworden van een mooie dochter en in 2016 is onze zoon geboren. Mijn gezin is op dit moment dan ook mijn grootste hobby!

1998-2002          Opleiding Fysiotherapie Fontys Eindhoven

2003-2006          Opleiding Orthopedische Geneeskunde aan Hogeschool Utrecht

2008-2009          Opleiding Orthomoleculaire Geneeskunde aan de Natura Foundation

2010-2015          Opleiding tot Osteopaat aan de International Academy for Osteopathy te Gent

Korte cursussen t.a.v. gewrichtsklachten en revalidatie

Verdiepingscursussen t.a.v. orthomoleculaire geneeswijzen

2002-2011          Fitness- en gezondheidscentrum Action te Velddriel

2011-2012          DBZ fysio te Den Bosch

2012-2013          Fysiotherapie de Dommel te Boxtel

2013-2015          Fysio 4 Den Bosch te Den Bosch

2012-2015          Praktijk Piekema te Vlijmen

MEER INFORMATIE

INFORMATIE OVER DE BEHANDELING

INFORMATIE OVER DE TARIEVEN

PLAN ZELF ONLINE UW AFSPRAAK IN